Je bekijkt nu De lekkerste aperitiefhapjes

De lekkerste aperitiefhapjes

De lekkerste aperitiefhapjes

Op zoek naar lekkere aperitiefhapjes? Aperitiefhapjes zijn hapjes die vaak vooraf voor een hoofdgerecht wordt gegeten. In ons blog geven we de lekkerste aperitiefhapjes weg om te thuis te maken. Van vis tot vlees en van aardappeltjes tot boontjes.

Lekkere vis aperitiefhapjes

Vis is lekker om voor het hoofdgerecht te serveren. Het valt vaak ligt en hoeft niet altijd veel te zijn om de beste smaak te proeven.

Pasteitjes met garnalenragout

Maak de pasteitjes klaar en maak de saus heet. Vlak voordat je de pasteitjes serveert doe je de garnalen door de saus heen.

Tip: bij pasteitjes met garnalen ragout smaakt een glas droge witte wijn, bijvoorbeeld een Muscadet van de Loire, bijzonder goed

De pasteitjes zijn ook goed te eten als voorgerecht.

ragoutpasteitjes met garnalen plaatje

Aardappelspiesjes

Kook de aardappelen en snijd ze in reepjes. Vervolgens snij je ham en kaas in stukjes. Deze prik je afwisselend op de spies. Je kan daarnaast ook een tomaatje gebruiken voor een frisse smaak. Vervolgens kan je de spies nog even grillen of lekker BBQen! Bekijk het volledige recept hier.

Nachos

Verwarm de over op 200 graden. Doe wat chips op een schaal en bedek deze met paprika, en stukje gebakken kip. Vervolgens doe je er wat cheddar kaas erop. Dit herhaal je een aantal keren. Doe de schaal in de oven, ongeveer 5 minuten. Vervolgens doe je wat chreme fresh over de chips en evt. knoflooksaus, genieten!  

Geef een reactie