Warmhoudplaten zijn platen die uw eten warm houden terwijl u bezig bent met koken. In de horeca is dit apparaat erg handig, het zorgt er voor dat uw eten warm blijft en niet afkoelt. De warmhoudplaten zijn niet bedekt en kunnen daarom ook prima voor thuis gebruikt worden. Etenswaren dienen op de juiste temperatuur bediend te worden, koud eten is niet lekker en niet goed. Warmhoudplaten kunnen ingesteld worden op precies de juiste temperatuur voor uw eten. Per etenswaren is het anders hoe heet of warm de plaat moet zijn, het is goed om de temperatuur te maken als het uit de pan komt en deze temperatuur in te stellen.

Warmhoudplaten in verschillende maten

Warmhoudplaten zijn er in verschillende soorten en maten (net als warmhoudbakken) per warmhoudapparaat verschilt de grote en de temperatuur die gehanteerd kan worden. Warmhoudplaten zijn ook erg gemakkelijk om thuis te gebruiken, hierdoor blijft u eten warm en hoeft u het niet opnieuw op te warmen. De smaak van uw eten blijft optimaal tijdens het warm houden. Temperatuur kan vaak handmatig en automatisch ingesteld worden. Warmhoudplaten zijn er ook in verschillende maten, voor in de horeca zoals restaurants worden vaak grote platen gebruikt. Voor thuisgebruik is een kleine plaat vaak al voldoende.

warmhoudplaat
Elektrisch warmhoudplaat

Verschillende warmhoudapparaten

Er zijn veel verschillende warmteapparaten, het is maar net wat u nodig heeft. Zo zijn er ook warmhoudbakken die overdekt eten op temperatuur houden. Warmte vitrines wordt vaak in de etalage gebruikt van een snackbar, hierdoor kan je zien wat er ligt terwijl het warm blijft. Al deze verschillende soorten apparaten zorgen ervoor dat uw eten warm blijft en niet koud wordt en dat het daardoor de smaak kwijtraakt. TIP: zet de warmhoudplaat al tijdens het koken aan, hierdoor kan uw eten gelijk op de plaat gelegd worden met de juiste temperatuur, hierdoor verliest u geen warmte van het eten.