Rechauds bestaan al een lange tijd. Vroeger werden rechauds in combinatie met waxinelichtjes gebruikt om eten warm te houden. Tegenwoordig gaat dit allemaal elektrisch en zelfs op accu. Rechauds zorgen er voor dat het eten warm blijft wanneer u het eten gekookt heeft. Op de rechauds kunnen zowel pannen als schalen op gezet worden, net zoals bij warmhoudbakken.

Verschillende soorten en maten rechauds

Rechauds zijn er in verschillende soorten en maten. Een rechaud kan in sommige gevallen zowel pannen met eten warmhouden als los eten zoals soep. Wanneer u meerdere pannen, schalen of kommen met eten heeft die u warm wil houden kunt u er voor kiezen om meerdere rechauds aan te schaffen. Zoals de KOM Amsterdam rechaudHierop kan 1 pan of schaal komen te staan. Wanneer u er meerdere aanschaft kunt u dit makkelijk bij elkaar zetten en zo meerdere schalen opwarmen. Een voordeel van deze enkele verwarmer is dat deze makkelijk is op te bergen en minder ruimte in beslag neemt. Naast een enkele rechaud is kunt u er ook voor kiezen om een combinatie van meerdere warmhouders te nemen. Wanneer u het handiger vind om meerdere schalen, bakken, pannen enz. te verwarmen kunt u kiezen voor de Steba WP1. Deze kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk gebruiken wanneer u met meerdere personen eet, hier kan meer op en hierdoor heeft u meer ruimte voor verschillend eten. De steba kunt u vervolgens nog uitbreiden met een uitbreidingsplaat.

Verstelbare temperaturen

De rechauds zijn op verschillende temperaturen in te stellen. Zo kunt u het eten op de gewenste temperatuur warmhouden. Het verschilt per etenswaren hoe warm/heet het gehouden moet worden. Vleesgerechten kunnen het best heet gehouden worden in tegenstelling tot visgerechten, die juist warm gehouden moet worden. Voor vis gerechten kan je meestal 60 graden aanhouden en voor vleesgerechten 90 graden.

Voor de beste smaak

Om de beste smaak te behouden is het belangrijk dat de rechauds op de juiste temperatuur warm gehouden worden. Er is een handig trucje die er voor zorgt dat u ongeveer weet hoeveel graden de rechaud gezet moet worden. U kunt kijken naar hoe heet het gerecht gebakken moet worden in de bijvoorbeeld de oven. Haal vervolgens 30 graden van het gerecht af en u kunt hierdoor het aantal graden weten om het gerecht op de juiste warmte te houden.