Een warmhoudvitrine is een warmhoudapparaat die er voor zorgt dat uw eten op temperatuur blijft. Een warmhoudvitrine wordt vaak gebruikt in de horeca, zoals snackbars. De warmte van het eten is erg belangrijk, zeker als u het eten maakt voor anderen. Tijdens het koken komt het vaak voor dat het ene al een tijdje af is en moet wachten omdat het andere eten nog niet klaar is. Om te voorkomen dat het eten koud wordt is het gemakkelijk om het in een warmteapparaat te leggen. Ook kunt u tijdens het bakken of koken alvast vooruit koken in de verwachting dat het besteld gaat worden. Een warmhoudvitrine zorgt ervoor dat u het eten daar in kan leggen zodat wanneer het eten besteld wordt gelijk bediend kan worden.

Temperatuur warmhoudvitrine belangrijk voor het eten

De temperatuur van de vitrines zijn erg belangrijk voor het eten. Zolang het eten niet op de juiste manier wordt bewaart zal de smaak snel verminderen. Een warmhoudvitrine is er in verschillende soorten en maten, hierdoor kunt u meerdere producten kwijt in de vitrines. In de horeca worden veel warmte vitrines gebruikt, dit alles om zo min mogelijk eten weg te hoeven gooien. Voorbereiding is erg belangrijk tijdens het koken, zet vooraf de warmhoudvitrine aan zodat deze alvast op temperatuur kunnen komen. Als u klaar bent met bakken of koken kunt u zonder warmte te verliezen uw etenswaren in de vitrines leggen.

warmhoudvitrine
Electrisch warmhoudvitrine

Warmteapparaten

Er zijn nog veel meer warmteapparaten die u kunt gebruiken bij het koken. Warmhoudbakken zijn erg handig als u afgesloten uw eten wilt warmhouden. Een warmhoudplaat zorgt er voor dat gemakkelijk eten kunt warm houden en elk gewild moment  het eten er af kan pakken terwijl het warm is. TIP: houdt uw eten altijd warm om zo min mogelijk smaak te verliezen en blijf zorg er voor dat u vooraf al uw warmhoudapparaat aan zet.