Warmhoudkast

Een warmhoudkast is er om het eten goed warm te houden en daardoor de smaak van het eten vast te houden. In de horeca is een warmhoudkast erg handig, zo kunt u meerdere maaltijden maken en kunt u verschillende maaltijden warm bewaren. Het warmhouden van eten zorgt er voor dat u meerdere klanten kunt bedienen en hierdoor nog sneller aan het werk kan. Eten warm houden is ontzettend belangrijk, voor de smaak en ervaring van klanten. Vaak wordt eten lauw of zelf koud geserveerd. Een warmapparaat zorgt er voor dat het eten altijd warm blijft en dat de smaak wordt behouden.

warmhoudkast

Voordelen warmhoudkast

Een warmhoudkast heeft een aantal voordelen die er voor zorgen dat u eten optimaal geserveerd worden en zodat u sneller en het werk kan in de keuken.

  • Warm eten voor de klanten

Warm eten serveren is het belangrijkste in uw restaurant. Als het eten niet warm is dan is het niks waard. Zodra er al iets klaar is van een gerecht kunt u het in het warmhoudapparaat neerzetten, hierdoor blijft het warm en smakelijk voor klanten.

  • Niet gelijk hoeven serveren

Doordat u eten kunt ‘wegzetten’ in de kast zorgt u ervoor dat u het eten niet gelijk hoeft te serveren. Als een klant net binnen is, is het soms fijn dat het eten duurt en niet alles snel en achter elkaar komt.

  • Opslag

Als u een bepaalde aanbieding heeft kunt u vooruit werken en alvast gerecht klaarmaken vooraf. De gerechten kunt u in de warmhoudkast zetten en later pas serveren.

De warmhoudkast heeft dus een heel aantal voordelen net als de warmhoudplaten maar er zit ook een nadeel aan. Als een gerecht te lang in de kast ligt dan kan de smaak een beetje flauw worden. Zorg er dus voor dat een gerecht niet al te lang in de kast ligt maar dat het wel vers blijft.